یکی از مهمترین ابزارها برای معرفی و تبلیغ اپلیکیشن شما، داشتن یک سایت حرفهای با اطلاعات جامع و کامل است. در واقع اگر برای اپلیکیشن خود بخواهید تبلیغی در سایتهای مختلف بکنید باید از یک لندینگ پیج یا صفحه فرود استفاده کنید که اولین برخورد و تجربه آشنایی کاربر هدف شما با اپلیکیشن شما را شکل میدهد. توضیحاتی نظیر این که این اپ چه کاری انجام میدهد و چرا کسی باید به آن نیاز پیدا کند، تقریبا مانند هر محصول دیگر. اما در این بین نکات و ظرافتهایی وجود دارد که رعایت آنها به شما کمک میکند بازاریابی و تبلیغ موفقی را برای اپلیکیشن خود داشته باشید.
۱. فقط از اسکرینشات استفاده نکنید، افراد را در حال استفاده از اپلیکیشن نشان دهید.
شاید برای برنامهنویسها متداولترین و محبوبترین تصاویر برنامه یا ویدئو از محیط و صفحات اپلیکیشن باشد. البته که این تصاویر به کاربر و مخاطب شما میفهماند که با چه چیزی روبروست. اما این مورد قطعا کافی نیست. این عکسها فقط در همان سطح آشنایی کاربر را درگیر میکند و به تصورات او جان نمیبخشد. به هیچ وجه تنها به این تصاویر بسنده نکنید و حتما از عکس افراد در حال استفاده از اپلیکیشنتان استفاده کنید. مگرنه این که اپلیکشن شما قرار است مشکلی از آدمها را حل کند؟ پس به جای این که فقط اسکرین اپلیکیشن در دست و از زوایای مختلف را به کار برید، نتیجه کار کردن با آن را نیز نشان دهید. این که به چه افرادی و در چه جایگاهی میتواند کمک کند و چه مشکلی را از سر راه آنها برداشته و لبخند رضایت را بر لب آنها نشانده است.
۲. از اصول پایه لندینگ پیجها غافل نشوید: همان ابتدا و بالای صفحه دکمه فراخوان یا Call to Action را قرار دهید.
همانطور که
پیش از این نیز گفتیم لندینگ پیج باید کاملا برای تبدیل مخاطب به کاربر و مشتری بهینه شده باشد. این صفحات نه تنها حاوی اطلاعات کاملی درباره محصول هستند، بلکه از کاربران میخواهند که به این اطلاعات واکنش نشان دهند. توجه کنید که اطلاعات لازم، و نه بیش از حد، را در بالای صفحه قرار دهید. فقط نکات کلیدی را ذکر کرده و آنها را بصورت تیتروار بیان کنید. یکی دو عکس مناسب را قرار دهید و البته یک فراخوان یا Call to Action. توجه داشته باشید که نحوه فراخوانی شما و کلماتی که برای آن استفاده میکنید بشدت در موفقیت محصولتان تعیینکننده است. توجه کنید که لحن درست و مناسب مخاطب خود را نیز در نظر داشته باشید. اگر مخاطبین شما دکترها یا افراد حرفهای هستند لحن شما مانند صحبت با یک دوست صمیمی نباید باشد.
۳. دوران لیست کردن مزایای فنی و تخصصی گذشته، داستان خود را برای مخاطب روایت کنید.
ردیف کردن ویژگیها و مزایای هر محصولی، نه فقط اپلیکیشن، حالا دیگر کاری پیشپاافتاده است. امروزه راههای بسیاری پیشرویمان وجود دارد. اگر شما خود را وارد این بازی به رخ کشیدن ویژگیهای محصول بکنید، احتمال زیادی دارد که محصول مشابه شما ویژگی رقابتی را ارائه دهد. پس چطور میتوان رقبا را پس زد؟ این کار ممکن نیست مگر با روایت یک داستان و ایجاد ارتباط با مخاطبین. اگر من قرار است اپلیکیشنی را ارائه دهم که به کاربران در سلامت و تغذیه درست کمک میکند، قرار نیست بگویم در اپلیکیشن من تعداد × رژیم غذایی یا ورزش روزانه وجود دارد. بلکه قرار است آنها را آگاه کنم چطور به کمک این اپلیکیشن میتوانند سبک زندگی سالمی را در پیش بگیرند و سلامت خود را توسط آن ارتقا دهند؛ طوریکه پس از استفاده از آن تفاوت معناداری در تغدیه و سلامتشان نسبت به قبل احساس کنند.
۴. مختصر و مفید و موجز باشید
برکسی پوشیده نیست که امروزه در دنیای اینترنت هیچکس وقت زیادی برای درک و پیدا کردن مقصود شما صرف نمیکند. مطالعات و آمار زیادی وجود دارند که نشان میدهند شما حداکثر ۵ ثانیه (یا اندکی بیشتر یا کمتر) زمان برای به دام انداختن و جلب نظر مخاطب دارید. اما توجه داشته باشید که باید در چشم بر هم زدنی کاربر را درگیر محصول خود کنید. فورا به سراغ معرفی محصول خود رفته، و در چند سرخط با جملات کوتاه توضیح دهید که اپلیکیشن شما چه کار میکند. البته این موضوع چند دلیل دارد. یکی آن که کاربران عموما حوصله خواندن متنهای طولانی توصیفی از محصول را ندارند. و دلیل بعدی آنکه با بولِت یا موردی کردن نکات مهم،کار خواندن را برای او راحتتر میکنید. کاربرها آنچه دنبالش هستند را به راحتی پیدا میکنند. همچنین، در بیان نکات کلیدی نیز حاشیهها را فراموش کنید. یک راست سر اصل مطلب بروید.
۵. فضای طراحی اپلیکیشن را در وبسایت نیز حفظ کنید
نه، لازم نیست طراحی دوباره برای سایت داشته باشید و عین همان را در وبسایت یا لندینگ پیج خود پیاده کنید، بلکه کافیست عناصر و المانهای بصری اپلیکیشن را دروبسایت نیز لحاظ کنید. این وجه از کار به برندینگ و اصالت سبک طراحی شما نیز جلوه خاصی میبخشد. یکی از مهمترین این المانها، استفاده از رنگ و تم اصلی اپلیکیشن شماست. در نظر داشته باشید برای این کار لازم نیست در میان صدها قالب در فضای اینترنت به دنبال مناسبترین آن برای خود باشید. سایت ساز برساوب به شما این امکان را میدهد تا در کمترین زمان ممکن یک قالب را برای وبسایت خود انتخاب کرده و آن را به هر شکلی که میخواهید درآورید. شما میتوانید سایت خود را روی یک دامنه جداگانه و یا سابدامین هر دامنه دلخواه راهاندازی کنید. در تنظیمات و رنگهای سایت نیز میتوانید کاملا استایل و تم اپلیکیشن را پیاده کنید. در زیر چند ابزار و موکاپ برای ساخت یک لندینگ پیج اپلیکیشن نیز قرار داده شده تا هرچه راحتتر و سریعتر صفحه و سایت خود را مطابق سلیقهتان شخصیسازی کنید.